top of page

GRANIET

totalstone.png

Graniet is niet ontstaan door metamorfose, maar door stolling. Graniet (ontleend aan het Latijnse woord granula, wat korrels betekend) is ontstaan uit magma welk na afkoeling en enorme druk honderden miljoenen jaren geleden is gevormd. Door de afkoeling en onderaardse druk stegen de aardlagen naar boven waardoor ze ook met elkaar vermengd werden. Dit resulteert in de prachtige waaiervormige patronen die in graniet kunnen voorkomen. Per gesteente zal de samenstelling echter verschillend zijn.

 

Omdat graniet onder hogere druk en onder invloed van hogere temperaturen is ontstaan, is het ook een harder materiaal dan marmer. Graniet is in dat geval dan ook beter geschikt voor het gebruik als keukenblad. Toch kan marmer ook prima gebruikt worden als werkblad, als het maar op de juiste manier bewerkt, gebruikt en onderhouden wordt.

Kortom, met graniet of marmer haal je letterlijk de natuur in huis. Door de natuurlijke variaties in structuur hebben aanrechtbladen een unieke uitstraling. Als ware natuursteen liefhebber, zijn we blij met deze toenemende populariteit van natuursteen. Wij inspireren u graag met onze hoeveelheid aan kleuren en structuren.

 

  • keihard en daardoor krasbestendig en snijvast

  • Daarnaast is graniet ook zeer hittebestendig: in tegenstelling tot een aanrechtblad van composiet

  • Een aanrechtblad van graniet is, net als composiet, ook stootvast en slijtvast.

  • Doordat het een natuurmateriaal is dat uit één stuk gewonnen wordt, zal het blad niet snel tekenen van slijtage vertonen.

graniet.jpg
witbolletje.png

WE DROMEN GRAAG MEE OVER JOUW PROJECT

bottom of page