top of page

BLAUWE HARDSTEEN

totalstone.png

Blauwe Steen uit Henegouwen®, makkelijk in onderhoud

Blauwe Steen uit Henegouwen® is een hoogwaardig natuurproduct. Door zijn hardheid en quasi ondoordringbaarheid is hij bestand tegen alle agressies van het dagelijks gebruik. Met de tijd wint de steen aan charme en karakter. Laat hem de sporen van het leven rondom hem opnemen. Zo vertelt hij het verhaal van generaties die met hem opgroeien. Enkele eenvoudige handelingen volstaan om zijn mooie uitstraling te behouden.

Dagelijks onderhoud

Voor het regelmatig onderhoud van uw steen, gebruik vooral gewoon zuiver water. Opteer je toch voor zeep kies dan voor een zeep zonder citroen of andere zuren, … Een kleine hoeveelheid volstaat. Teveel zeep creëert een filmlaagje waardoor onesthetische witte cirkels of gewolkte vlekken op de steen kunnen verschijnen. Meermaals spoelen met zuiver water doet deze terug verdwijnen.

Regelmatig reinigen met zeep maakt de steen donkerder en versterkt zijn patina. Is dat niet het gewenste effect? Reinig dan afwisselend met Cif Cream

Vermijd in elk geval zure, chemische of anti-kalkproducten. Aangezien blauwe steen zelf kalksteen is, verdraagt hij die behandeling niet.

Bescherming

Een lichte reiniging met zeep voedt de steen, legt een beschermlaagje en vervaagt eventuele krasjes.

Hedendaagse beschermingsmethode: behandel de steen met een waterafstotend en/of olieafstotend product, bijvoorbeeld uit het Lithofin-gamma. Om zijn lichte kleur te bewaren kies je best voor producten op waterbasis, zoals Lithofin Fleckstop W. Olieafstotende reinigingsmiddelen zoals Lithofin Fleckstop Plus intensifiëren de kleur en patina.

Traditionele beschermingsmethode voor een donkere steen: Breng een oplossing van 50% lijnolie en 50% terpentijn aan in een dun laagje. Verwijder een eventueel teveel om resterende sporen te voorkomen. Laat drogen gedurende 48 uur. Voor nog meer bescherming, herhaal deze handeling 2 à 3 keer per jaar met verhoudingen van 1/3 en 2/3. Deze methode geeft een patina effect aan de steen.

blauwe-hardsteen.jpg
witbolletje.png

WE DROMEN GRAAG MEE OVER JOUW PROJECT

bottom of page